Medifin toimittaa uudet EKG-laitteet HUS Diagnostiikkakeskukselle

Julkaistu 08.05.2023

Medifin Healthcare Oy yhdessä Neagen Oy:n kanssa on valittu HUS Diagnostiikkakeskuksen uuden digitaalisen EKG-järjestelmän toimittajaksi. Järjestelmä tulee sisältämään EKG-arkiston sekä noin 500-600 uutta EKG-laitetta. Järjestelmä otetaan käyttöön syksyllä 2023. Arkistona toimii Neagen Oy:n Nealink-järjestelmä ja EKG-laitteet tulevat olemaan Schiller Cardiovit AT-180, AT-102 G2 ja FT-1 laitteita. Kaikki AT-180 laitteet tullaan varustamaan 16-kytkentäisellä kaapelilla ja jatkossa laitteilla voidaan rekisteröidä mm. uuden käypähoitosuosituksen mukainen rintakipupotilaiden rekisteröinti yhdellä rekisteröinnillä. Rekisteröinnissä otetaan normaalin 12-kytkentäisen EKG:n lisäksi lisäkytkennät V4r, V7, V8 ja V9.

EKG-laitteiden lisäksi toimitamme järjestelmään myös Schiller Gateway-palvelinsovelluksia, jotka hoitavat laitteiden ja Nealink-järjestelmän välisen tietoliikenteen.

Maantieteellisesti HUS Diagnostiikkakeskuksen uusi digi-EKG-järjestelmä tulee kattamaan seitsemän hyvinvointialuetta ja se tulee palvelemaan yli 2 miljoonan asukkaan aluetta. Vuosittain järjestelmään tullaan rekisteröimään noin 700 000 EKG-rekisteröintiä ja järjestelmä on kooltaan maailman suurimpia.

Linkki HUS:n lehdistötiedotteeseen uudesta järjestelmästä: https://www.hus.fi/ajankohtaista/husin-digi-ekg-jarjestelma-uusitaan